Palvelukoti RantakartanoPäivätoimipiste MyötätuuliPalvelutalo Ulrikakoti, Loviisa

Iloa, seuraa ja huolenpitoa
ikäihmisen arkipäiviin

Pelargonin istuttaminenPäivätoimintapiste Myötätuuli tarjoaa päivätoimintaa kotona asuville iäkkäille ihmisille, jotka tarvitsevat tukea kotona selviytymiseen tai seuraa yksinäisiin päiviin. Lisäksi päivätoiminta mahdollistaa omaishoitajan lakisääteisen vapaan ja tukee näin omaishoitajan jaksamista. Tavoitteenamme on tukea asiakkaan asumista omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ylläpitämällä hänen toimintakykyään.

Ammattilaisista koostuva, ystävällinen henkilökuntamme huolehtii asiakkaidemme tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana. Päivätoiminnan ohjaajat auttavat niissä toiminnoissa, joissa asiakas kaipaa avustamista. Laadimme jokaiselle asiakkaallemme hoitosuunnitelman ja seuraamme asiakkaan kuntoa ja toimintakyvyn muutoksia. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme hyvinvoinnin takaamiseksi niin omaisten, sosiaalityöntekijöiden, kotihoidon kuin asiakkaitamme kuljettavan kuljetusyrityksenkin kanssa.

Myötätuulella on toimipisteitä Itä-Helsingissä;
Vuosaaressa ja Kivikossa. 

Päiväohjelmassa aktiviteetteja ryhmän toiveiden mukaan

Myötätuulessa tavataan muita ihmisiä ja päiväohjelma rakennetaan ryhmän toiveiden ja toimintakykyjen mukaisesti. Ryhmät pyritään kokoamaan siten, että kaikille löytyy seuraa ja mieluisaa tekemistä. Yhteen ryhmään mahtuu 8-14 asiakasta kerrallaan. Monille asiakkaillemme ”kerhopäivä” onkin viikon kohokohta jolloin tavataan muita ryhmäläisiä. Päivän aikana mm. luetaan lehtiä ja keskustellaan ajankohtaisista asioista, harrastetaan kevyttä liikuntaa, ulkoillaan, pelataan pelejä, harjoitetaan kädentaitoja ja muistellaan menneitä. Lepohetki on mahdollinen sitä tarvitseville. Juhlimme myös asiakkaiden syntymäpäiviä ja vietämme kalenterijuhlia. Joulun alla kutsumme lähiomaiset yhteiseen puurojuhlaamme.

Yhteistyökumppaninamme on kampaaja, joka käy tarpeen mukaan leikkaamassa asiakkaiden hiuksia. Kampaajan palvelut asiakkaat kustantavat itse. Lauluillaan ja jutuillaan asiakkaitamme ovat käyneet viihdyttämässä myös päiväkotien lapset kuin myös vapaaehtoistyötä tekevät musisoijat. Muutama koiravieraskin on vieraillut rapsuteltavana.

Päivätoiminnan pituus
ja käyntikertojen määrä viikossa

Kävelyretki rannallePäivätoimintapäivän pituus on kuusi tuntia klo 8—16.30 välisenä aikana. Aloitus- ja päättymisajat vaihtelevat jonkin verran asiakkaiden tarpeista ja kuljetusaikatauluista riippuen. Myötätuulessa on toimintaa arkisin, maanantaista perjantaihin.

Osa asiakkaistamme käy päivätoiminnassa kerran viikossa, toiset useammankin kerran. Käyntipäivä on yleensä viikoittain sama, esimerkiksi joka viikon keskiviikko, mutta päiviä voidaan vaihtaa ja lisätä tarpeen mukaan joustavasti. Asiasta sovitaan palvelusopimuksessa, joka tehdään asiakkaan aloittaessa käyntinsä Myötätuulessa.

Ateriat

Päivän aikana nautitaan kevyt aamupala, maukas lounas sekä päiväkahvit. Ateriat ja leivonnaiset toimitetaan Palvelukoti Rantakartanon keittiöstä. Huomioimme myös asiakkaiden erikoisruokavaliot.

Kuljetusmahdollisuus

Järjestämme asiakkaillemme tarpeen mukaan ryhmäkuljetuksen päivätoimintaan ja takaisin kotiin. Teemme yhteistyötä luotettavan kuljetusliikkeen kanssa, jonka ammattitaitoiset ja ystävälliset kuljettajat hakevat asiakkaan tarvittaessa aamulla kotoa asti ja huolehtivat taas päivän päätteeksi, että asiakas pääsee turvallisesti takaisin kotiin. Päivätoiminnan hintaan sisältyvä kuljetusalue on Itä-Helsinki ja Pohjois-Helsinki osittain. Muilta alueilta kuljetukset hintoineen sovitaan erikseen.

© Palvelukoti Rantakartano Oy 2016